Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de werking en de mogelijkheden van coolshaping? Hier vind je alle veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, dan kun je natuurlijk altijd persoonlijk contact opnemen.

Hoe werkt cryolipolyse?

Bij een cryolipolyse-behandeling wordt het vet plaatselijk bevroren tot -9 graden Celsius. Deze lage temperatuur zorgt ervoor dat de vetcellen kristalliseren. De vetcellen gaan kapot en worden vervolgens door de lever afgebroken en afgevoerd. Hierdoor keren de vetcellen (bij een gezonde levensstijl) ook niet terug. Lees hier alles over de werking van cryolipolyse.

Welke zones kunnen behandeld worden?

We kunnen cryolipolyse toepassen op alle lichaamsdelen waar je het vet vast kunt pakken. De meest behandelde zones om vet te bevriezen zijn: buik, lovehandles, taille, heup, rug, arm, bovenbeen, onderkin, knie, billen. Lees hier alles over de behandelzones.

BG-CoolShape Kliniek - Over ons

Werkt cryolipolyse echt?

Cryolipolyse is een wetenschappelijk bewezen methode om effectief vet te verwijderen. Bij BG-CoolShape Kliniek gebruiken we de Body-Wizard Duo van MedCos, een technisch hoogwaardig apparaat. Het proces van cryolipolyse duurt langer dan bij bijvoorbeeld liposuctie. Daarentegen is een cryolipolyse-behandeling geheel pijnloos en heb je geen verdoving nodig. Het effect van cryolipolyse is het langst zichtbaar met een gebalanceerd eetpatroon en gezonde levensstijl, omdat hierdoor de vetcellen minder snel opnieuw ontstaan. 

Hoelang duurt het voordat ik resultaat zie?

Je lichaam heeft ongeveer 60 tot 90 dagen nodig om de bevroren vetcellen af te breken. Na drie weken zullen de eerste resultaten zichtbaar zijn. Cryolipolyse zorgt niet voor gewichtsverlies, maar voor vetverlies. Je ziet het verschil daardoor niet op de weegschaal, maar wel in de centimeters die je verliest. 

Hoe ziet de cryolipolyse-behandeling eruit?

Lees hier alles over het verloop van de behandeling.

Doet de cryolipolyse-behandeling pijn?

Cryolipolyse is pijnloos en er is ook geen verdoving voor nodig. Wanneer het vet vacuüm wordt gezogen, kan dit trekkerig aanvoelen en tijdens het bevriezen kun je tintelingen en koude of warme sensaties ervaren. Dit kan onaangenaam voelen, maar de behandeling blijft geheel pijnloos! 

Verlies ik gewicht met cryolipolyse?

Cryolipolyse zorgt niet voor gewichtsverlies. Het is een mooie methode om vet te verwijderen in probleemzones. Cryolipolyse is namelijk het bevriezen van de vetcellen, waardoor je wel centimeters verliest in omvang. Neem contact met ons op als je niet zeker weet of cryolipolyse geschikt is voor jou.   

Zijn er bijwerkingen na de cryolipolyse-behandeling?

Wanneer de zone is behandeld, kan de huid wat rood en opgezwollen zijn. Direct na de behandeling masseren we dit eruit en verzorgen we de huid met een speciaal slimming serum. Bij sommige mensen kunnen een paar uur na de behandeling blauwe plekken ontstaan.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het is per persoon verschillend hoeveel behandelingen er nodig zijn. Dit hangt namelijk af van je huidige vetpercentage, de zone die je wilt laten behandelen en het gewenste resultaat. Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreken we jouw wensen en krijg je een indicatie over hoeveel behandelingen daarvoor nodig zijn. Na de eerste behandeling duurt het ongeveer twee tot drie maanden voordat het optimale resultaat zichtbaar is. Gemiddeld zijn er drie behandelingen nodig.

Hoeveel zones kun je tegelijk behandelen tijdens een sessie?

Bij cryolipolyse kunnen we maximaal vier zones per sessie behandelen. Dit betekent dat we bijvoorbeeld de lovehandles, buik en onderkin tijdens een behandeling kunnen doen. Je betaalt per zone per behandeling. Het is dus ook mogelijk dat je niet iedere zone hetzelfde aantal keer behandelt. Dit kunnen we bespreken tijdens het intakegesprek. Meer weten over welke zones we behandelen? Lees meer op onze behandelzones-pagina.

Cryolipolyse behandeling om vet te verliezen

Hoe kan ik me voorbereiden op de cryolipolyse-behandeling?

Er zijn voor de cryolipolyse-behandeling een aantal contra-indicaties, zoals zwangerschap, extreme gevoeligheid voor kou of een auto-immuunziekte. We raden aan om dit tijdens het intakegesprek te bespreken. Ook vragen we je andere allergieën, aandoeningen of medicijngebruik te melden tijdens het gesprek. Bespreek het bij twijfel altijd met de huisarts. Voor de behandeling is het handig om losvallende kleding te dragen. 

Welk apparaat wordt er gebruikt tijdens de behandeling?

Bij BG-CoolShape Kliniek gebruiken we de Body-Wizard Duo van MedCos. Dit is een technisch hoogwaardig apparaat voor non-invasieve behandelingen voor de reductie van vetcellen. De Body-Wizard Duo bereikt de lage temperatuur die nodig is voor het effectief bevriezen van de vetcellen. Het onderliggende vetweefsel in het behandelgebied wordt heel nauwkeurig gekoeld met een non-invasieve behandelkop, die het huidweefsel op het oppervlak niet aantast.

BG-CoolShape-Kliniek-Body-Wizard-Medcos

Hoe lang duurt de behandeling?

De cryolipolyse-behandeling duurt max 45 minuten. Er is geen hersteltijd, dus je kunt het bijvoorbeeld gewoon tussen je werktijden laten doen. 

Volg ons

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, leuke acties en de ervaringen van anderen? Volg BG-CoolShape Kliniek op social media.

I