Cryolipolyse

Hoe werkt cryolipolyse?

Cryolipolyse is de meest effectieve manier om pijnloos en effectief vet te verliezen. Cryolipolyse staat ook bekend als freezesculpting of coolshaping.

Tijdens de behandeling wordt het vet plaatselijk bevroren tot -9 graden Celsius. Deze lage temperatuur zorgt ervoor dat de vetcellen kristalliseren. De vetcellen gaan kapot en worden vervolgens door het lichaam afgebroken en afgevoerd. Hierdoor keren de vetcellen (bij een gezonde levensstijl) ook niet terug.

Plaatselijk vet verliezen?

Deze behandeling is ook geschikt voor sporters, omdat het effectief vet vermindert bij de probleemzones. Met sporten en diëten kun je niet plaatselijk vet verliezen, maar dankzij cryolipolyse wél. Het is een droom-methode wanneer het vetrandje niet weggaat. Ben je benieuwd op welke plekken je vet kunt verliezen?

Plaatselijk heupvet verliezen door coolshaping

Zichtbaar resultaat

Na één behandeling bereik je al een reductie in vetcellen van 10-20%! Voor optimaal resultaat adviseren we drie behandelingen. Na de eerste behandeling zal het overtollige vet namelijk niet volledig weg zijn. Gedurende de tweede en derde behandeling kan het al met 30-40% worden verminderd. Tussen iedere behandeling zit een periode van acht tot twaalf weken, zodat je lichaam tijd heeft om de vetcellen af te voeren. Benieuwd naar de ervaringen van anderen? 

Voor wie is cryolipolyse geschikt?

Cryolipolyse is geschikt voor nagenoeg iedereen. Het is voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die vet willen verwijderen bij hun probleemzones. Je verliest zichtbaar centimeters met de behandelingen. Cryolipolyse is dan ook niet bedoeld om af te vallen in kilo’s, maar om vet te verliezen voor een strakker lichaam. 

Cryolipolyse is niet geschikt bij een BMI van 32 of hoger. Daarnaast is een behandeling niet mogelijk met een pacemaker, trombose, navelbreuk of tijdens de zwangerschap. 

Hoe ziet de behandeling eruit? 

Bij BG-CoolShape Kliniek beginnen we altijd met een intakegesprek van 30 minuten of plan een intakegesprek met direct een behandeling. Tijdens het intakegesprek bespreken we of cryolipolyse geschikt is voor jou. We bepalen welke zones je wilt behandelen en gaan verder in op het behandelplan. We adviseren hoeveel behandelingen er nodig zijn voor het beste resultaat. Ook maken we foto’s en nemen we de contra-indicaties en het toestemmingsformulier met je door. 

Tijdens de behandeling

Tijdens de cryolipolyse-behandeling markeren de zone(s) die we gaan behandelen en plaatsen vervolgens de applicator. Door middel van een sterk vacuüm wordt het vet in de applicator gezogen. Vervolgens wordt de vetlaag verwarmd, zodat deze soepel wordt. Na een paar minuten begint de applicator te koelen en start het proces om de vetcellen te bevriezen. Een behandeling duurt max 45 minuten. 

Cryolipolyse: tijdens de behandeling

Na de behandeling

Na de cryolipolyse-behandeling masseren we het behandelde gebied intensief met een verstevigend en vochtafdrijvend serum. Vanaf dat moment doet je lichaam de rest van het werk. Drie weken na de cryolipolyse-behandeling zijn de eerste resultaten zichtbaar! Na twee maanden zul je een groot verschil zien. Je lichaam blijft nog vier tot zes maanden na de cryolipolyse-behandeling doorgaan met het afvoeren van de afgebroken vetcellen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben staan we altijd voor je klaar om deze te beantwoorden. 

Het mooiste resultaat met een gezonde levensstijl

De bevroren vetcellen verdwijnen definitief dankzij cryolipolyse. Door na de behandeling ook gezonde keuzes te maken, kun je nog langer genieten van het effect van coolshaping! Tijdens of na de behandeling kunnen we bespreken hoe je gezondere keuzes kunt maken voor optimaal resultaat. Een dieet of extra afvallen is niet nodig bij een gezond gewicht, ook niet na de behandeling. Je kunt er ook voor kiezen om 1 of meerdere onderhoudsbehandelingen per jaar in te plannen. Ben je overtuigd van de voordelen van cryolipolyse?

Coolshaping behandeling in vertrouwde kliniek